צהבת סי: מעקב וביופסיה

דיון מתוך פורום  מחלות כבד - אבחון וטיפול

03/06/2009 | 12:18 | מאת: ליז

שלום. הני חולה כרונית בצהבת מסוג סי, אובחנתי לפני 10 שנים. נמצאת במעקב על ידי בדיקות דם. תפקודי כבד תקינים למעט ALT & AST מעט מעל גבול עליון של הנורמה. בשנת 2001 עברתי ביופסית כבד אשר הראתה דלקת קלה ואפס פיברוזיס. בהנחה שהטיפול האנטיוויראלי אינו האופציה ואני ממשיכה עם המעקב, מתי מומלץ לבצע ביופסיה נוספת? במילים אחרות (והשאלה שלי לא על פיבורו-טסט ולא על פיברו-סקאן), אחת לכמה זמן מומלץ לעשות ביופסית כבד לנמצאים במעקב? תודה.

המשפט : טיפול אנטיויראלי אינו אופציה" לא מובן לי. אם לא שוקלים טיפול בשום מקרה אין שום סיבה לבצע ביופסיה. הסיבה לבצע ביופסיה היא להעריך אם היתה התקדמות בחומרת המחלה ובעיקר בפיברוזיס כדי לטפל באלו שהמחלה מתקדמת אצלם ולהרגיע את אלו שהמחלה אינה גורמת נזק משמעותי- מועד סביר לחזור על הביופסיה הוא 5 שנים. גורמים שמשפיעים על ההחלטה הם גיל, מין, מצב כללי גופני ונפשי ומחלות רקע.אם לא מטפלים בשום מקרה אין טעם בביופסיה.

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול