היפטיטיס סי

דיון מתוך פורום  מחלות כבד - אבחון וטיפול

01/07/2008 | 19:46 | מאת: אלכס

אחיין שלי, בן 37 (תושב רוסיה), גילה כי הוא חולה היפטיטיס סי מזה 4 שנים. לאחרונה הוא קיבל טיפול של פגינטרון ורבוברין במהלך 12 שבועות. למרות הטיפול ריכוז וכמות הוירוס לא השתנו. יתר הערכים בבדיקות הדם תקינים. הרופא הורה לעצור את הטיפול. האם יש טיפול חלופי, או שיטה אחרת הנהוגה בישראל, וולאן כדאי לפנות לייעוץ נוסף? האם יש טעם להמשיך את הטיפול לתקופה של שנה וחצי (לפי המלצת רופא אחר) על מנת שהכבד יפתח התנגדות לוירוס? האם יש טיפול חלופי לשמירה על הכבד? מודה מראש על העזרה, אלכס

אם לא היתה ירידה משמעותית בכמות הוירוס הסיכוי להצליח בטיפול כל כך נמוך שאין הצדקה להמשיך בו. יש טעם למתן טיפול ממושך רק במקרים שהיתה ירידה משמעותית בכמות הוירוס אך לא ל0.בשלב זה רצוי להמתין להגעה לשוק של טיפולים בתרופות חדשות שנמצאות עדיין בפיתוח אשר כשמתווספות לטיפול הקיים יכולות לשפר מאוד סיכויי ההצלחה. בינתיים יש להתרכז בעיקר במניעת נזק נוסף לכבד ע"י הימנעות משתיית אלנכוהול והקפדה על אורח חיים בריא.

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול