תוצאות בדיקות כבד גבוהות

דיון מתוך פורום  מחלות כבד - אבחון וטיפול

26/01/2009 | 16:21 | מאת: דן

שלום , יצאו לי ערכים קצת גבוהים בבדיקות המעבדה שעשיתי ALKP-Alkaline Phosphatase הערך שקיבלתי 130 והמקסימום 120 ALT -GPT הערך שקיבלתי 45 והמקסימום 37 שאר בדיקות הכבד GGT ו-AST (GOT תקינות מה המשמעות של שני הבדיקות הראשונות הגבוהות במקצת ? תודה

אלו אנזימים, חלבונים שמופרשים לדם ע"י תאים שמובילים מרה. הם מופרשים בתגובה למחלות, בעיות בדרכי מרה, תרופות, רעלים כגון אלכוהולוהסננה של הכבד ע""י שומן או תהליכים אחרים

27/01/2009 | 12:53 | מאת: דן

לד"ר מריוס בראון תודה על תשובתך , אז האם עלי להתחיל טיפול כלשהו או שמא האנזימים האלו של הכבד לא מסמלים מחלה כלשהי בכבד? תודה

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול