דחוף שאלה!!!

דיון מתוך פורום  מחלות כבד - אבחון וטיפול

12/01/2009 | 23:18 | מאת: לירון יונג

לאבא של חבר שלי אשר סובל מכאבים בבטן, הגיעו תוצאות בדיקת האולטרסאונד. מהתוצאות שהתקבלו נרשם ש: כבר מוגדל על חשבון האונות מרקמו בלתי הומגני רוב האונה הימנית תפוסה ע"י תהליך היפראקוגני בלתי הומגני ללא גבולות סדירים וברורים גודלו 13*11 ס"מ. בנוסף באונה ימנית עוד מס רב של אזורים היפראקוגניים עד 1.5 ס"מ. כל שאר הדברים כיס המרה, טחול נמצאו הומוגניים ותקינים. הוא נשלח ע"י הרופאה לביצוע ct, וכרגע מחכים לתוצאות כבר כמה ימים, מחר יש לו בדיקץ גסטרו. יש לציין שהוא חולה סכרת מזה שנים. הוא צרך אנטיביוטיקה במשך 10 ימים וכעת לא חש יותר בכאבי בטן אך יחד עם זאת לפניי יומיים התחיל לחוש בבחילות, הוא חלש מאוד ואין לו כ"כ תיאבון. האם יש ממה לחשוש? והאם זה גידול סרטי בכבד בהכרח? אשמח לתשובה מהירה ומהימנה.... אנחנו קצת לחוצים תודה רבה

כל בדיקה יש לנתח בהקשר שבו נשלחה. התאור כללי. אין לי ספק שהבעיה תבוא על פתרונה לאחר הביקור אצל הגסטרולוג

15/01/2009 | 18:05 | מאת: לירון יונג

הוא היה אצל הגסטרולוג ונאמר לו שיש לו פטריה ודלקת בקיבה. האם זה מסוכן? ומכפי שקראתי זה נקרא קנדידה. האם זה שולל אפשרות מוחלטת של סרטן בכבד? אשמח לתשובה חוזרת.

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול