אוטרה סאונד כבד

דיון מתוך פורום  מחלות כבד - אבחון וטיפול

23/06/2008 | 07:57 | מאת: אביהו

שלום בבדיקת אולטרה סאונד נמצא: "באונה הימנית בחלק האחורי הודגם איזור היפואקואי עם גבולות לא חדים בגודל כ - 3 ס"מ כנראה מדובר על הסננה שומנית לא אחידה". אפשר לדעת מה המשמעות? תודה

בדיקת סונר כבד נעשית בעזרת גלי קול שמשוגרים אל הרקמות. המכשיר בודק את הגלים שמוחזרים ע,י הרקמות וכך יוצר תמונות שך האיברים הנסרקים. איברים שבהם כמות שומן רבה נראים זוהרים . התשובה לעיל מציינת שיתכן שבתוך הכבד הפיזור של השומן לא אחיד ולכן רואים איזור שלא זוהר באותה מידה. לבירור משמעות הדבר היה כדאי שתקבע פגישה אצל רופא כבד.

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול