FNH והריון

דיון מתוך פורום  מחלות כבד - אבחון וטיפול

04/06/2008 | 14:29 | מאת: דנה

אובחן אצלי FNH בגודל של כ 9 ס"מ בכבד. הבירור התחיל בעקבות בדיקות דם שהראו ALKP גבוה. בביקור האחרון אצל רופא כבד לפני כחצי שנה הומלץ על ירידה במשקל ונאמר לי לעשות אולטראסאונד, בדיקות דם, ובדיקת רופא עוד שנה כדי לעקוב אחר הגודל. נאמר שאין מניעה להריון. לא ירדתי המון במשקל, אבל עשיתי עכשיו בדיקת דם והערך של ה ALKP נכנס ממש לתוך הנורמה. אבל מתברר שאני כרגע בהריון. האם ההריון משפיע על תוצאת ה ALKP? כמו כן, גם הכולסטרול שלי ירד משמעותית - אין לי בעית כולסטרול, אבל פשוט בולט שיש ממש ירידה, שוב האם קשור להריון? בהתחשב בהריון באיזה שלב מומלץ להגיע שוב לבדיקת רופא כבד והאם ומתי לעשות אולטראסאונד כבד?

04/06/2008 | 14:31 | מאת: דנה

שכחתי לציין שהרופא האמין כי התוצאות של ה ALKP מצביעים על כבד מעט שומני ולא בהכרח קשורים ל FNH. גיל שלי 33, שמנה, הריון ראשון.

04/06/2008 | 19:36 | מאת: פרופ' זיו בן ארי

האלקלין פוספטזה הגבוה קשור לכבד השומני ולא ל-FNH . אני מקווה שהאבחנה של FNH היא חד משמעית ?! יש צורך במעקב של מומחה למחלות כבד החל מהשליש השני להריון כולל אולטרהסאונד.

04/06/2008 | 19:58 | מאת: דנה

האבחנה FNH התבססה על תוצאות הביופסיה (תוצאות הרדיוטופים, CT ו MRI לא היו חד משמעיות ולכן נלקח ביופסיה) ALKP לפני שנה 146.5 u/l (גבולות תקינות 30-120), וקריאות גם סביב 130.8, 128.9 לפני כחצי שנה. כיום עם הריון שבוע 5 תוצאת 96.9 ממי אני אמורה לבקש הפניה לאולטראסאונד רופא כבד (רופא משפחה / רופא נשים?). באיזה שבוע מומלץ לעשות את האולטראסאונד (לוקח המון זמן לקבל הפניה ולקבוע תור)

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול