ערכי GGT גבוהים

דיון מתוך פורום  מחלות כבד - אבחון וטיפול

19/06/2008 | 21:50 | מאת: אייל

שלום רב, בבדיקות דם מתקבלים ערכי GGT גבוהים של 224, לאחר שבוע 194 וכעבור 8 חודשים 122. מה הסיבה לכך, האם שתיית אלכוהול מתונה (2 כוסות בירה בשבוע) עלולה להחמיר את המצב? מה ניתן לעשות ומה ההשלכות? תודה רבה.

20/06/2008 | 17:05 | מאת: פרופ' זיו בן ארי

אייל שלום, סיבות רבות עלולות לגרום לעלייה ב-GGT בעיקר כבד שומני, תרופות, שתיית אלכוהול ומחלות כבד אחרות. שתיית של שתי כוסות בירה איננה מזיקה בדרך כלל אך כדאי להמנע כרגע עד תום הברור והטיפול. יש צורך לבצע ברור הכולל בדיקות דם ספאציפיות ואולטרהסאונד של הבטן.היה כדאי לפנות לצורך כך למרפאת כבד.

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול