תיפקודי כבד גבוהים וכבד שומני

דיון מתוך פורום  מחלות כבד - אבחון וטיפול

16/06/2008 | 14:32 | מאת: aras

שלום לרופא בבדיקות דם נימצאו אצלי תיפקודי כבד גבוהים GPT 68 GOT40 וכן באולטראסאונד נמצא כבד שומני שאלתי היא האים אני מוגבל במאכלים מסוימים כשם שאני מוגבל באלכוהול מהם תופעות הלואי של מחלה זאת יש לציין כי אני איש בריא בשנות 40 + לחיי תודה מראש

מומלץ להימנע ממאכלים שומניים ומתוקים (שמכילים סוכרים פשוטים) אשר בד"כ עשירים בקלוריות. אותם מאכלים נהפכים בגוף לשומן.יש להקפיד על כלכלה מאוזמת, מתאימה לצרכים האנרגטיים של המטופל. לעתים יש מקום לכלכלה דלת קלוריות במקרים של עודף משקל. רוב האנשים שסובלים ממחלת הכבד השומני אינם חשים בדבר. מיעוט סובל מכאב בד"כ במאמץ או שינוי תנוחה. לרוב המחלה מתגלה בבדיקות דם או סונר אצל חלק קטן מהאנשים המחלה עלולה להתקדם למחלה קשה מאוד.

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול