כבד ואוכל מטוגן
דיון מתוך פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול
שלום רב, בסוף השבוע התבטא מנכ"ל מקדונלדס (ישראל) כי עד היום אין כל הוכחות מדעיות לכך שאוכל מטוגן אינו בריא. מאחר והוא השקיע לאחרונה מיליוני שקלים בחקר ובשיפור המזון של חברתו ובין היתר בהתייעצויות עם מומחי תזונה והיות והאמינות מאוד חשובה לו אני מניח שלפחות הוא משוכנע במה שהוא אומר. מאז הייתי ילד קטן (ואני כבר לא צעיר) במשך כ-50 שנה חוזרים ואומרים לי שאוכל מטוגן אינו בריא ובעיקר לא לכבד. רציתי לשאול את המומחים המכובדים כאן מהו בדיוק הנזק שעושה האוכל המטוגן לכבד, מדוע אינו בריא לו והאם למיטב ידיעתכם יש לכך ביסוס מדעי? בתודה ובכבוד רב, גדי
שלום גדי, אוכל מטוגן איננו גורם נזק לכבד באופן ישיר. הבעיה נעוצה באכילה של אוכל עם אחוזי שומן גבוהים העובר טיגון באותו השמן (צ'יפס). אכילה לאורך שנים של תזונה הכוללת אחוזי שומן גבוהים יכולה להביא בין השאר לרמה גבוהה של שומנים בדם וסיכון למחלות לב ולכבד שומני. פרופ' זיו בן ארי, מומחית למחלות כבד, מנהלת יחידה במכון כבד, בי"ח בלינסון, 039377250 הרצליה מדיקל סנטר 099592421