תיפקודי כבד

דיון מתוך פורום  מחלות כבד - אבחון וטיפול

14/06/2008 | 01:45 | מאת: איתן

ד"ר שלום אני בן 42 עם סכרת 2 זה 4 שנים מקבל טיפול סימבקור 40 מ"ג ומיקרופרין 100 מ"ג זה 3 שנים שותה אלכוהול פעם בשבוע 3 כוסיות בבדיקת דם אחרונה עליה בתיפקודי כבד ast-36 alt-86 ggt-78 שאר הבדיקות תקינות סונר בטן-כבד בגודל תקין מירקמו אוקוגני עכב הסננה שומנית ברמה בנונית מה לדעתך הסיבה ?אלכוהול?כדורים?משהו אחר שאתה חושב הרופאה הלחיצה אותי תודה על התשובה

14/06/2008 | 01:49 | מאת: איתן

כמה זמן לאחר הפסקת אלכוהול אפשר לחזור על הבדיקה???

14/06/2008 | 17:35 | מאת: איתן

משקל 85 גובה 178

מדובר בעליה מתונה בפעילות אנזימי הכבד בדם.יתכנו סיבות רבות לכך. אחת הסיבות היא כבד שומני שעלול להגרם עקב סוכרת לא מאוזנת או שתיית על מנת לקבוע מה הסיבה להפרעה הנ"ל עליך לעבור בירור רפואי כדי לשלול סיבות נוספות. בכל מקרה כדאי לך להפחית גורמי סיכון לפגיעה בכבד ע"י הפסקת שימוש באלכוהול לחלוטין ואיזון מיטבי של הסוכרת. לא ברור מתי הופיעה ההפרעה באנזימי הכבד. אם ההופעה חדשה מציע לך לחזור על הבדיקות בעוד שבועיים ואם אין הרעה בעוד 3 חודשים . היה רצוי שתפגוש רופא כבד

21/11/2008 | 12:55 | מאת: פנינה

באולטרא סאונד בתגלה כבד בגודל 17ץ25 ס"מ עם מרקם שומני.מה זה אומר?

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול