כאבי בטן ושלשולים אחרי אלכוהול

דיון מתוך פורום  מחלות כבד - אבחון וטיפול

29/04/2010 | 01:44 | מאת: רן

היי אני בן 24, בריא בד"כ אני בחור רוסי וכדרכנו (חח) אוהב לשתות אלכוהול, אני לא אלכוהוליסט או משהו (למרות שזה מה שאלכוהוליסטים תמיד אומרים חחח) אבל בהחלט אוהב להתפרק בסוף שבוע ולשתות איזה 4-5 כוסות וודקה (מעורבב עם רדבול) אני גם תמיד משתדל לאכול טוב לפניי ובמהלך הערב גם שותה מים כך שאני לא קם ביום למחרת עם כאבי ראש. לאחרונה יש לי בעיה שלעיתים אחרי סוף שבוע שכזה יש לי כאבי בטן ושלשולים למשך יום-יומיים. מה זה אומר? עשיתי בדיקות דם כליליות לא מזמן והכל היה בסדר גמור חוץ מכולסטרול שהיה גבוה בחצי מספר. האם זה מרמז על בעיה כלשהיא? האם זה תקין?(למרות שמקודם לא היה לי את זה) אולי זה קשור בכלל לדברים אחרים? והאם בכלל מותר לי לשתות? (בכנות אני מפחד מהתשובה חחח) תודה רבה, רן.

כמות סבירה של אלכוהול לגבר בריא היא עד 2 מנות-2 כוסות קטנות של וודקה או כוס יין מלאה. מעבר לכך יתכנו נזקים בריאותיים. סף הסיבולת לאלכוהול הנו אישי ויש שוני רב בין פרטים שונים. אין ברדבול שום דבר שמוסיף לבריאות- בלשון המעטה. כדי להבין את התלונות שלך יש להתייחס לכל מה שאתה אוכל ושותה בסופי שבוע.

02/05/2010 | 22:28 | מאת: רן

תודה רבה על התשובה! השאלה שלי עכשיו אם ממה ששתיתי עד עכשיו ייתכן שנגרמו לי נזקים?

03/04/2015 | 11:43 | מאת: יגאל

זה נורמלי אבל בזהירות ! אני ממליץ למהול את וודקה עם אשקוליות וקרח ולאכול על האש לפני השתיה. ולדבר כמה שפחות. בבוקר שלמחרת לאכול 2 לימונים חיים ללא הקליפה .

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול