חזרה על בדיקת PCR ל HCV

דיון מתוך פורום  מחלות כבד - אבחון וטיפול

20/04/2024 | 16:58 | מאת: חן

לפני חמש או שש שנים, בעקבות רמות AST גבוהות דרשתי בדיקת HCV (נוגדנים) והיא יצאה חיובית. בעקבותיה עשו לי PCR והיא יצאה שלילית. עם זאת, ה AST ממשיך להיות גבוה כבר שנים למרות שאיני שותה אלכוהול ואני בתת משקל ולכן תהיתי האם PCR שלילי תקף לכל החיים או שייתכן שלפתע, אחרי שנים , הנגיף יתפרץ. במילים אחרות, האם מי שנחשף לנגיף צריך לחזור על הבדיקה כדי לוודא שלא היתה התפרצות?

אין התפרצויות חוזרות יש הדבקה חוזרת בעיקרון 2 בדיקות RNA שליליות הינן שליליות לכל החיים אם אין חשיפה

02/05/2024 | 12:13 | מאת: ניר פרת

שלום דר' מיכל כהן עשיתי אולטרסנד כבד אני איש קבע בצבא שלחו לי את זה בתמונה רציתי את דעה שלך אם לעשות סיטי אולטרסנד התגלה לי ממצא כבד בעל מרקם קולי אחד גודל 4.6 3.2סמ רציתי לדעת אם זה תקין ישמח אם תחזרי אלי תשובה יודע לך מאוד אני אבוד עצות

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול