השפה של תרופה נגד הפרעות קצב על הכבד

דיון מתוך פורום  מחלות כבד - אבחון וטיפול

17/03/2024 | 18:22 | מאת: רועי

שלום בן 73. לפני כ-10 שנים סבלתי מארוע של פרפור פרוזדורים טופלתי לתקופה קצרה AMIODARONE (קיבלתי העמסה ולאחר מכן במשך ימים בודדים) שגרם להפרעה באנזימי כבד - עם עליית ALT, AST כפי שניים מהנורמה, ללא עליית ביליבורבין. לאחר מכן הועברתי לריתמקס, אותו נטלתי במשך מעל 10 שנים ללא תופעות לוואי חריגות. לצערי היה שוב ארוע של פרפור פרוזדורים לפני חודש שנמשך כיממה. הומלץ לי בשל כך לעבור ל- DRONEADARONE (מולטאק) במקום הריתמקס. אני מעט חושש מהשפעה מזיקה של התרופה על הכבד. האם מוכר לך תגובה צולבת - כלומר האם יש סיכון מוגבר לתופעה דומה עם DRONEDARONE למי שבעבר היה הפרעה בתפקודי כבד עם AMIODARONE? האם היית ממליץ במקרה כזה להמנע מנטילת התרופה, או שמדובר בסיכון קטן יחסית, ולא משהו שצריך למנוע שימוש בתרופה. תודה.

יכולה להיות הפרעה באנזימי כבד כפי שהיה קןדם, התופעה לא בהכרח מסוכנת הבעיה עם התרופות האלה היא ההשפעה רבת השנים את תהליכים מזיקים בכבד

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול