שאלה על בדיקת דם......

דיון מתוך פורום  מחלות כבד - אבחון וטיפול

04/03/2024 | 10:11 | מאת: יעל

הי, בדיקת דם ב-29.1 יצאה: ALT 40 AST33 CK259 בדיקה חורת 1.2. יצאה ALKP68 ALT 65 AST 40 CK 243 ברזל 53 טרנספרין 220 המוגובין 12.5 פריטין 21 מה זה אומר? למה עשו שוב בדיקה? בעבר באלטראסאונד הרגע כמו התחלה של שומן בכבד.. זה קשור?

שאלה מצויינת למה עשו את הבדיקה! אכן על פי הסיבה שבגינה נבדקה ניתן להעריך מה סיבתה

05/03/2024 | 22:25 | מאת: יעל

ד"ר שלום, מדובר בחוסה עם צרכים מיוחדים. רופא שמגיע פעם בשבוע וצריך להתחנן לאחראי למשל שיקח לבדיקה כלומר אם משםחות לא דואגות לא קורה כלום. דוגמא הברך התנפחה אמא שלי התחננה שהרופא יראה בסוף לקחוומה אמר ? לשים קרח. באתי אני ולקחתי לעשות צילום היה לה שבר. בקשר לבדיקת דם הראשונה כתבתי באתר של קופ"ח הרי אפשר להתכתב עם הרופא. התחיל לומר על זה ששאלתי וביקשתי. יש אופציה לשלוח עד 5 בקשות ומי ששולח זה רק המדריכים בעניין ניוק תרופות. הפצרתי באמא שלי שתדבר עם הרופא תשובה לא נתנה לה. לפני הרבה זמן מצאתי באתר ( תיק רפואי של אחותי) שעשו לה צילום ונראה על כבד שומני. יכולה בבקשה ד"ר להנחות אותי מה לעשות כעת? יש רופא מסויים שבודק? צריך צילום? הם לא עושים שם כלום...

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול