שאלות בנושא נחושת בדם

דיון מתוך פורום  מחלות כבד - אבחון וטיפול

20/01/2024 | 15:29 | מאת: ד

בת 53 בבדיקת דם לנחושת בין שאר הבדיקות עקב כאבי גב ונמל ברגל יצא נחושת בדם 159 כאשר הגבול 140.הנמל עבר.כאבי גב תמיד היו. האם זה גבוה ומצריך טיפול או מעקב?שאר הבדיקות תקינות צרופלסמין שתן וכד. בילורובין גבוה בדם ונטען שזה גילברט בלבד. 1.האם תקין 159 עם בדיקות כאלו או שבכל זאת לא?2. והאם עלי להמנע מאוכל שמכיל המון נחושת?3. האם כדאי אבץ במצב כזה? פרטין שלי תמיד מתחת לטווח.שנים.

1. כן 2.לא 3. מה הסיבה?

27/01/2024 | 17:50 | מאת: ד

דר לגבי אבץ רשמתי אם כדאי היות וקראתי שהוא מוריד רמת נחושת . הבנתי ממך שתקין ה159 למרות שהטווח הוא עד 140.אני כמה שנים מאז שהתגלתה הבדיקה משתדלת לשמור באוכל שלא תעלה רמתה של הנחושת. השאלה על אבץ אם כדאי לקחת ב מס כזה כדי שתרד ותישמר בטווח נורמלי יותר ואם כן לכמה זמן לקחת אבץ אם צריך בכלל?

10/02/2024 | 10:58 | מאת: ד

האם דר במספרי נחושת שלי לקיחת אבץ (ואם כן מה המינון המתאים )תועיל בהורדת הנחושת או שלא צריך?הבנתי מקריאה גם שמה שיוצא בבדיקת דם בעצם זה לא הנחושת החופשית בדם אלא צריך לעשות חישוב מסויים האם שאמרת לי פה שזה תקין 159 כשהגבול 140 היה חישוב הנוסחא?תודה

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול