כבד מוגדל שומני מעקב

דיון מתוך פורום  מחלות כבד - אבחון וטיפול

16/01/2024 | 20:19 | מאת: ליאת

היי, עשו לי היום אולטרסאונד מעקב כבד שומני בפענוח רשום: כבד- מוגדל 17.7 ס''מ מרקם שומני בדרגה גבוהה חוץ מזה שאר הדברים הכל נמצא תקין האם יש מה לדאוג, לטפל? אציין כי אני בת 40, עם משקל עודף ויתר לחץ דם מטופלת בכדור לזה. תודה

בהחלט יש מה לדאוג - כבד שומני יכול להתקדם לשחמת כבד ומהווה כיום את הסיבה הראשונה להשתלות כבד עם השנים לכן ממש ממש רצוי וכדאי לשלוט בלחץ הדם ולרדת במשקל

17/01/2024 | 09:08 | מאת: ליאת

תודה המענה. אז כרגע אין טיפול שיכולה לקחת?. בעצם המצב כזה צריך לעשות דיאטה להוריד משקל זה מוריד כבד שומני רק? קראתי גם על תוסף של גדילן מצוי יכול לסייע? תודה

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול