השלכות טיפול ב - LEQVIO על בריאות הכבד (MRNA למניעת ייצור PCSK9 בכבד)

דיון מתוך פורום  מחלות כבד - אבחון וטיפול

15/01/2024 | 13:10 | מאת: מישהו

שלום ד"ר, אמי בת 68, בעברה ניתוח לימפקטומיה + הקרנה תוך ניתוחית חד פעמית. ברקע: יתר לחץ דם, עודף שומנים בדם וטרום סוכרת (HBA1C=6.1). בשל עודף השומנים בדם ניסתה ליטול סטטינים אך לא יכלה לסבול אף אחד מהם, גם לא איזיטרול. כעת הוצע לה טיפול ב - PCSK9. היות ופחדה להזריק לעצמה, הוצע לה טיפול ב - LEQVIO המוזרק אחת לחצי שנה ע"י צוות רפואי והינו בעל מנגנון פעולה שונה. באמצעות MRNA הוא חודר לכבד ומונע ייצור PCSK9. האם זה נשמע בטוח מבחינת הכבד? אילו השלכות יכולות להיות לכך מבחינת בריאות הכבד?

מותר לשימוש החולים עם מחלות כבד אין אפשרות לדעת מה יקרה עם הטיפול

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול