הפטיטיס.סיבות להדבקה.טיפולים

דיון מתוך פורום  מחלות כבד - אבחון וטיפול

04/01/2024 | 22:00 | מאת: שרה

שלום, בעלי בן 62,נכה.חולה של סוכרת,יתר לחץ דם,טרומבוציטופניה,סרקואידוזיס ברמיסיה ואנקילוזינג ספונדילייטיס קשה. לקראת הטיפול הביולוגי למחלת המפרקים בוצמעה בדיקת הפטיטיס Bc AbTotal והיא יצאה חיובית.שאר הבדיקות להפטיטיס שליליות. בדקתי את היסטוריית הבדיקות וגיליתי שבשנת 2011 הבדיקה הייתה שלילית,אך ב2014-2015 הבדיקות היו חיוביות,אך רופא המשפחה לא הודיע לנו... בכל השנים הללו סיטי בטן,אולטראסאונד,תפקודי כבד תקינים לחלוטין. ברצוני לשאול: 1. בעלי נכה ולא מקיים יחסי מין כבר 15 שנים.מהם מקורות ההדבקה הנוספים? 2. האם ניתן לטפל בוירוס במידה ובעלי הרבה שנים איתו?עד כמה המצב מסוכן? 3.האם ניתן לקחת טיפול ביולוגי? 4. האם בני משפחה צריכים לעשות בדיקה להפטטיטיס? תודה יש לי מספר שאלות

1. מה עם ה HBsAg, HBsAB? 2. האינדיקיה לטיפול איננה קשורה לשנים אלא לערכים של אנזימי הכבד והכמות של הוירוס או הבראה 3. ניתן לתוי איזה כדי להחליט על טיפול מונע 4. תמיד כדאי לבדוק נשאות להפטיטיס

07/01/2024 | 00:50 | מאת: שרה

שלום,דוקטור !תודה ענקית על תשובתך. 1. לבעלי Hbs Ag וHbs Ab שליליים ורק טוטאל חיובי.האם הוא החלים או נושא?האם נדרש טיפול לוירוס במידה ואנזימי כבד תקינים? 2.לי אישית כבר 9 שנים alt גבוה מנורמה באופן קבוע-סביב 45-50,אך לא מוצאים סיבה לכך.עשו פעמיים בדיקה להפטיטיסמכל הסוגים ב2015 וב2017 והבדיקות הגיעו שליליות.האם יש סיכוי לטעות בבדיקות הללו והאם יש טעם לחזור על הבדיקה בפעם השלישית? תודה רבה

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול