GGT בעלייה התייעצות בבקשה

דיון מתוך פורום  מחלות כבד - אבחון וטיפול

25/12/2023 | 15:20 | מאת: אילנית

בוקר טוב, בסוף ינואר השנה עשיתי בדיקת דם של GGT שהייתה תקינה. התוצאה הייתה 18. כמו כן, AST, ALT, ALK תקינים. כיום חזרתי שוב על בדיקות הדם לתפקודי כבד. AST, ALT, ALK עדיין תקינים. רק הGGT עלה ל42 שחורג מהטווח. יש לציין שאינני שותה אלכוהול. האם יש להתייחס לעלייה זו, בהשוואה לתוצאות הבדיקה בתחילת השנה? האם עליי להיות במעקב בגלל החריגה? אם כן מתי עליי לחזור שוב על בדיקות הדם? מה יכולה להיות הסיבה לעלייה וכיצד ניתן להוריד את הGGT? תודה רבה מראש.

מה הסיבה לביצוע הבדיקות? מה השתנה שיש צורך בבדיקות תכופות עלייה בודדת ב GGT איננה מהווה בעיה משמעותית בכבד אך כמו כל דבר ברפואה חשוב הסיבה שבה בוצעו הבדיקות

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול