הבדלי תוצאות בדימות כבד

דיון מתוך פורום  מחלות כבד - אבחון וטיפול

03/10/2023 | 17:08 | מאת: אבנר

רופא משפחה שלח אותי לדימות אולטראסאונד, לבטן, בגלל אבנים בכליות. נמצא, כבד שאינו מוגדל, עם הסננה שומנית. בדימות טומגרפיה ממוחשבת, נמצא כבד שומני במצב חמור. התפקודי כבד תקינים בנורמה. איזו דימות נכונה יותר. נשלחתי ע"י רופא מדפחה שוב לאוטראסטונד, הערה, בכל הממצאים בטומוגרפיה הממוחשבת, כל הדברים שנכתבו קיצוניים מאוד. זה לא קשור לכיסוי ת-ת של המפענח? בכל דבר יש לשלוח מיד ליעוץ מומחה. שאלתי את המאבחן באולטרא סאונד, אמר שזה לא מצב חמור בכלל. פשוט גרמו לי להבהל, וממעט עיון הבנתי שאין מה להבהל, כי חוץ מאכחלה בריאה ופעילות איח צה לעשות.

1. אם יש הסננה שומנית של הכבד יכול להתפתח מחלת כבד מתקדמת עם השנים 2. על מנת לדעת אם יש הסננה שומנית - א. ניתן לבצע ביופסיה ב. ניתן לבצע פיברוסקאן שבו יש מדידות של CAP

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול