האבחנה של כבד שומני מצב

דיון מתוך פורום  מחלות כבד - אבחון וטיפול

23/09/2023 | 18:31 | מאת: בעיה

בעקבות צילום ראות קרינה נמוכה, אובחן כבד שומני במצב קשה! לפי זה הרופא כבד התחיל בכל האנליזה וההגדרות . הפנתי את תשומת ליבו לכך שזה ללא חומר ניגוד, וזה לא לכבד, הוא אמר שזה אותו דבר וכתב בתיק, שאובחן בסיטי, כבד שומני במצב קשה. זה דבר לא תקין לדעתי. לא נתן שום הדמיה נוספת. זה בסדר? יש מה לעשות בדרך מסודרת לאבחנה נכונה מדויקת. כנראה ממה שקראתי כאן זה פיברוסקן. אבל זה לא בסל. כדאי לבקש mri? זה יוביל להישג אבחנתי משמעותי נוסף? תודה

פיברוסקאן - לא בסל RI PDFF - לא בסל יכול לעשות ביופסיית כבד אם ממש מעניין אותה לקבל אבחנה בדרך אחרת

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול