מהי הבדיקת הבחירה בנושא גץכבד

דיון מתוך פורום  מחלות כבד - אבחון וטיפול

14/09/2023 | 16:29 | מאת: איתם

שלום דוקטור בus, צוין שהכבד עם הסננה שומנית. ב ct ראות שעשיתי שהכבד השומני במצב חמור. תפקודי הכבד מעט גבוהים 80 עולהיורד. שאלתי, מבחינת ההדמיה, מהי בדיקת הבחירה הטובה ביותר למצאפינים וסיכונים בכבד שומני. רופא הקופה אמר שאין צורך לעשות שום ברור נוסף. וראיתי כאן בפורום שצוין שכבד שומני נשלח ל mri !! וראו את אחוז השומן בהדמית mri, מה שאצלי בct לא ראו כלל ולא ציינו. האם הדמית הבחירה לכבד שומני היא mri?ובכלל עדיפה לתת מידע מעמיק יותר? למשל גם בעיות שאין בct, שלא רואים, או שניתן להסתפק בct, שהיה בעוצמה נמוכה לסקירת ראות גיל 55. תודה על ההתיחסות.

לכל בדיקה שהחולה נשלח יש משמעות והשלכה לפי הסיבה, סיטי ריאות איננו פרוטוקול של סיטי כבד ולכן לא ניתן להסיק על ממצאים בכבד הבדיקה הכי טובה במצבך הינה בדיקת פיברוסקאן שיכול גם לכמת את השומן וגם להציג את חומרת הפיברוזיס הכבדי החסקרון שאיננה בסל

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול