התייחסות לממצאים שעלו ב Mri כבד

דיון מתוך פורום  מחלות כבד - אבחון וטיפול

04/09/2023 | 10:44 | מאת: התייחסות לממצאי בדיקת Mri כבד

שלום, אני בן 42 מאובחן עם כבד שומני. בבדיקת Mri שביצעתי מצויין פרק ציית שומן סביב 17% הסננה רחמה מאוד של שומן בשורש המזנטריום, ובלוטות לימפה מעט בולטות בשער הכבד. מעבר לכך כבד בגודל תקין ובדיקות דם תקינות פרט ל Alt גבוה (48) ושאר האיברים שנבדקו תקינים. 1. האם אפשר לקבל הסבר מה הסעיפים אומרים? כמה מצב הכבד חמור? והאם ניתן לשיקום או שהוא במצב בלתי הפיך? איזה בדיקות נוספות נדרש לעשות? תודה

שומן בדרגה גבוה בכבד הינו גורם סיכון להתפתחות שחמת וסיבוכים קרדיוסוקולרים ולכן נדרש טיפול

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול