כבד שומני בדרגה גבוהה

דיון מתוך פורום  מחלות כבד - אבחון וטיפול

27/08/2023 | 11:40 | מאת: איציק

בן 68 אי ספיקת לב יציבה ללא סימפטומים פיזיולוגי בין היתר מקבל לפיטור לכלוסטרול. חולה בראומטית ארטריטיס מקבל פעם בשבוע זריקת מטוטרקסט אני לא שמן קצת כרס בדיקת אולטראסאונד יצא כבד באורך 14.0 ס"מ בגודל תקין מרקם שומני בדרגה גבוהה מה זה אומר ומה עושים בנידון תודה לכם האם יש השפעה של המטוטרקסט

ממצא של שומן ברקמת הכבד מהווה גורם סיכון להתקדמות מחלת הכבד ולהתפתחות של שחמת כן גם מטוטרקסאט תורם לכך יש ורך לפנות לרופא לבצע הערכה ראשונית ולהחליט אם יש מקום לשינוי

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול