כבד מרקם שומני דרגה בינונית

דיון מתוך פורום  מחלות כבד - אבחון וטיפול

26/08/2023 | 19:56 | מאת: אופיר

היי, קיבלתי פיענוח של בדיקת האולטרסאונד בבטן . אני לא מבין את הפיענוח , מה רמת החומרה . אם היו הצטלקויות היו רואים באולטרסאונד. אני מודאג. מצ״ה הפענוח של הכבד כל שאר הנתונים תקינים : ״כבד באורך 15.1 ס״מ בגודל תקין, מרקם שומני בדרגה בינונית ״ ״אין לראות מיימת״- נכתב בסוף הדף. אודה לתשובה🙏🏼

דרגת הפיברוזיס ניתנת להערכה עי בדיקות דם המאפשרים להכניס לנוסחאות על פי ערכים המנבאים פיברוזיס או לחליפין בדיקת פיברוסקאן - המאפשרת הערכה של מידת הפיברוזיס אך היא איננה בל התרופות

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול