ספלנומגליה וטיפול בכבד

דיון מתוך פורום  מחלות כבד - אבחון וטיפול

26/08/2023 | 13:28 | מאת: ספלנומגליה

שלום סבתא שלי בצעה בדיקת US ורשום על הכבד גודל תקין ללא ממצא פוקאלי אך בגלל שהטחול 16.5 סמ והוא מוגדל רשום בסיכום אולטראסאונד (לסיכום: ספלנומגליה) בדיקות דם יחסית תקינות- ידוע על GFR של 45 ושיש אי ספיקה קלה בכליות, קריאנין 1.15-1.2 (מקבלת פוזיד). סבתא הגיעה כבר 7 פעמים בחצי שנה האחרונה לבית החולים עקב הצטברות נוזלים בבטן וגודש קל בריאות כל פעם מחדש (ידוע על אי ספיקת לב) בפעם בראשונה הגיעה עם גודל קשה וגודל נשימתי והייתה מונשמת ומאז אנחנו במעקב. יכולים להסביר את המצב הנ״ל איכשהו ואולי קשור לספלנומגליה ומה דרכי הטיפול או המשך הטיפול בממצא?

הגודל של הטחול הינו גבולי לא מאוד מרשים, יש חשיבות לדעת גם את דרגת הטרומבוציטים (טסיות הדם) על פי התאור על פניו נראה כי הטיפול העיקרי שנדרש הינו איזון האי פיקת לב וכל השאר הם תוצאה נלווית של המצב

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול