שינוי במרקם הכבד

דיון מתוך פורום  מחלות כבד - אבחון וטיפול

20/07/2023 | 11:30 | מאת: ערן

היי, לפני כשלושה חודשים עברתי וגילו שמרקמו של הכבד לא הומגני ומגורגר (בדיקות הדם הראו שתפקודי הכבד תקינים) השבוע עברתי צילום נוסף לאחר ששיניתי תזונה (לא יודע אם זאת הבעיה אך הורדתי בצקים אכלתי המון דברים שנחשבים משפרי כבד,לא יודע אם זה קשור) ובצילום ראו שמרקמו של הכבד הומוגני ואין ציון לגבי המרקם המגורגר. שאלתי היא האם במשך זמן כה קצר ניתן לשנות באמת מרקם של כבד או שזוהי יכולה להיות טעות בפענוח אני שואל כי לפי מה שהבנתי מרקם מגורר יכול להצביע על מצב מתקדם יותר של כבד שומני ואם זו לא טעות אם הגעתי בעבר למצב של מרקם מגורגר אני בסיכון למרות שמרקמו השתפר? תודה רבה יום נפלא

20/07/2023 | 14:54 | מאת: ערן

בהמשך להודעה מעלה,שאלתי לגבי האם יכולה להיות טעות בפיענוח,בשנים האחרונות תמיד כאשר עשיתי צילום הייתה לי המנגיומה של 1 ס"מ ואפילו את זה לא ציינו

כפי שכתבת יפה , מרקם מגורגר הינו ממצא סובייקטיבי ולכן יכול להיות שמדובר בטעות או שמנגד הבדיקה השניה היא טעות

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול