אבחון מחלה פוליציסטית בכבד adpld

דיון מתוך פורום  מחלות כבד - אבחון וטיפול

12/07/2023 | 16:28 | מאת: נועה

שלום כיצד ניתן לאבחן adpld כשיש 5-10 ציסטות בכבד ללא היסטוריה משפחתית ידועה של המחלה.קראתי כי זוהו מספר גנים הקשורים למחלה וכי קיימים גנים נוספים שטרם זוהו כך שניתן לאבחן גנטית רק 50% מהחולים במחלה שנחשבת נדירה.מה קורה כאשר הבדיקה הגנטית יוצאת שלילית ועדיין תיתכן מחלה פוליציסטית בכבד? האם קיימים סימנים אחרים להיתכנות המחלה? האם רמת טריגליצרידים נמוכה מ 50 mg/dl לאורך הרבה שנים וכולסטרול כללי תקין 150-200 mg/dl יכול להצביע על היתכנות למחלה? תודה

החשיבות של מחלה פוליציטית של הכבד הינה רק בחולים בהם ישנה הגדלה של הציסטות עד כדי צורך בניתוח או בהשתלה אך במידה ואין סמפטומים אין משמעות למחלה זו

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול