ערכים גבוהים של AST ו GGT

דיון מתוך פורום  מחלות כבד - אבחון וטיפול

12/07/2023 | 00:08 | מאת: אני

היי בן 45 בחודשים האחרונים נטלתי כמויות מטורפות של אטנט, כ150-180 מ"ג וגם כמה בירות בכל יום,(כן ממש דפוק) בתוצאה של בדיקת הדם יצא ערך של 109 (GOT)AST ו 80 GGT, יכול להיות שהערבוב והכמויות שנטלתי הם הגורם לערכים האלו?

קשה לשאול רופא כבד על הפרעה באנזימים ואלכוהול, רצוי מאוד לצמצם את הכמויות הגבוהות של האלכוהול כיוון שיכול לגרום למחלת כבד מתקדמת

17/07/2023 | 07:21 | מאת: שוב אני

היי תודה על המענה, תוכלי בבקשה להגיד לי מה המשמעות של ערכים גבוהים כאלו ?

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול