ריבוי ציסטות בכבד או adpld

דיון מתוך פורום  מחלות כבד - אבחון וטיפול

02/07/2023 | 18:49 | מאת: נועה

שלום בת 49.בסיטי תלת פאזי כבד ו mri פרוטקול כבד נמצאו 8-10 ציסטות בגודל 0.2-3.2 סמ.הציסטות פשוטות לפי הבדיקות.הכבד בגודל ומרקם תקין. תפקודיו תקינים.אין מעורבות של ציסטות כלייתיות בתמונה.לפני כ-4 שנים ציסטה בודדת בכבד בגודל 1.8 עם מחיצה עדינה בתוכה.נשלל אכינוקוקוס. איך מבדילים בין ריבוי ציסטות למחלה פוליציסטית adpld במקרה ולא ידוע על היסטוריה משפחתית למחלה? מהם הגורמים לריבוי ציסטות בכבד ללא המחלה הגנטית? תודה

התופעה שכיחה , יש קריטריונים ל PCLD אך בהעדר נוכחות של יבטות בכליות המחלה הגנטית פחות סבירה

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול