רנזימי כבד גבוהים מן הנורמה

דיון מתוך פורום  מחלות כבד - אבחון וטיפול

28/06/2023 | 19:02 | מאת: יריב

שלום -רב, בדיקת דם שגרתי שערכתי העלתה רמה גבוהה מהנורמה של האנזימים: alt-60 ast-53 גלוקוזה -102 fe iron-56 כולסטרול הכי טוב שהיה לי בשנים האחרונות:194 הנני בן 57 וחצי ומעולם לא היתה לי חריגה באנזימי כבד הללו, אודה לכם מראש על התייחסות לנתונים שרשמתי, תודה

30/06/2023 | 10:01 | מאת: יריב

עד שיענו לי אזדקק להשתלת כבד מן החי , אני מעריך שאולי חלילה זו תחילתו של כבד שומני,בלי קשר אגביר את הפעילות הגופנית שלי ואקפיד על תזונה נכונה ובריאה,אערוך בעוד שלושה חודשים בדיקת -דם נוספת ואתפלל לטוב

שמחה שאתה חושב שהתהליך הינו כל כך מהיר ולכן תציל את עצמך, אולי נצרף אליך עוד מס אנשים ונוכל למנוע באמת את הזקוקים להשתלה

09/07/2023 | 10:56 | מאת: יריב

ובכל זאת אם נשים את הציניות בצד, מה להערכתך מספרים הנתונים שרשמתי?האם תחילתו של הליך שומני בכבד?כי משנת 2016 כל שנה עובר בדיקות דפ המספרים של ה alt נעים בין15 -29 אשתקד רק 22, באנזים השני שמיוחס ישיר לכבד המספרים באתם השנים החופפות היו : 19-21לפתע עלייה תוך שנה מדהימה ואקוטית בשניהם,אודה לתשובה מושכלת

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול