הערכת כבד שומני כיצד

דיון מתוך פורום  מחלות כבד - אבחון וטיפול

16/06/2023 | 18:14 | מאת: נצנאל

אבקשלדעת ממה שקראתי כאן,למעשה אין טיפול תרופתי לכבד שומני. שאלתי מה החשיבות של הערכת הכבד, אם אין מה לטפל בתרןפה. רק תזונה ואם תפרודי הכבד תקינים אז זה מה שחשוב. שאלה שניה, האם יש קשר בין כבד שומני להפטיטיס a.,d., c ? או שזה לא קשור ואין מה לברר אם יש הפטיטיס בעניחן כבד שומני.

תמיד! יש צורך לברר הפטיטיס B ו - C כפי שצציינת יפה ההנחיות לא משתנות בהתאם לדרגת ההצטלקות. החשיבות של ההערכה של מצב הכבד היא 1. למעקב והשוואה וכמה לדאוג כרגע 2. לשלול בעיות אחרות 3. החלטה עהאם יש מקום להשתתף במחקרים בהם ניתן לעצור תהליכים מתקדמים ולא יהיו זמינים בתקופה הקרובה

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול