צהבת סי דקירה

דיון מתוך פורום  מחלות כבד - אבחון וטיפול

27/05/2023 | 20:15 | מאת: גלית

ניקיתי לפציינטים את השיניים. שמתי בתוך תמיסת חיטוי. כעבור שעה הוצאתי את הכלים מהתמיסה ושמתי בשקיות סיטרול לפני שהכנסתי לאוטוקלאב. ופתאום הרגשתי צריבה באצבע. ירד קצת דם. ממש טיפה כנראה שנדקרתי מאחד הכלים שהיו בתמיסה בלי לשים לב. לקחתי פד גזה עם אלכוהול ולחצתי. (האם זה טוב ללחוץ על דקירה או לא)?ועוד שאלה: האם תמיסת חיטוי יכולה להשמיד צהבת סי. אם נגיד היה למטופל צהבת סי. אני מאוד מפחדת שנדבקתי בצהבת סי. איידס לא כי הבנתי שמתנדף תוך שניות באוויר. אבל צהבת סי האם?

הפטיטיס B, C ו - HIV יכולים לעבור במגע דם ממש ממש ממש כדאי להזהר בכל הנוגע לטיפולים עם גורמים מזהמים. מה גם שאת יכולה להיות חשופה לתביעה כי ניתן יהיה לחשוב שאת הגורם שיכול להדביק בצורה כזאת

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול