כבד אשר מרקמו מגורגר

דיון מתוך פורום  מחלות כבד - אבחון וטיפול

17/05/2023 | 22:12 | מאת: ערן

היי, תוצאות אולטרה סאונד בטן הראו כי מרקמו של הכבד בלתי הומוגני (מגורגר) וכי האקוגניות גבוהה מהנורמה. ביצעתי בנוסף בדיקות דם אשר יצאו תקינות. כלל בדיקות התפקודי כבד תקינות ואפילו מעט יותר נמוכות משנים נמוכות. כנ"ל שתן ודם סמוי בצואה (לא יודע אם זה רלוונטי). כמובן שאלך לרופא אך שאלתי היא לגבי המרקם ,על מה זה יכול להצביע? תודה רבה מראש

18/05/2023 | 00:22 | מאת: ערן

בנוסף קצת מספרים... סוכר 95 פרוטאין 7.4 אלבומין 4.6 גלובולין 2.8 בילירובין 0.45 אלקיים פוספאט 45 SGOT 22 SGPT 14 GGTP 20 אשמח לדעת מה המשמעות של המרקם הנ"ל והאם זה הפיך תודה ד"ר ערן

סונוגרפית כבד במרקם מגורגר יכול להחשיד לשחמת, תלוי במצב, בגיל, בגורמי סיכון ודורש המשך הערכה על מנת לדעת האם אכן או שאיננו בר חשיבות

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול