בעיית עיכול שפוגעת בשינה והורסת לי את החיים, דחוף, לא מתפקד

דיון מתוך פורום  מחלות כבד - אבחון וטיפול

13/05/2023 | 17:46 | מאת: א--ור

היי, אני בן 22. אני סובל מבעיה שאני משוכנע שקשורה במערכת העיכול כבר כ5 שנים או מעל, המצב רק מתדרדר. אני הולך לשירותים כל יום לפחות פעם-פעמיים. אך הצואה יוצאת עם מאמץ רב, אף פעם אין התרוקנות מלאה, ואני נאלץ לבזבז לפחות שעה וחצי רק על לשבת בשירותים כל יום. מספיק שאני יושב חצי שעה וכלום לא יוצא, בדקה ה31 ייצא עוד, וזה פשוט לא נגמר. בנוסף אני נאלץ להעביר מעל 12 ניגובים לפחות כל פעם. הבעיה רק מתחילה כאן. אין לי שינה תקינה בכלל. שללתי Sleep Apnea והלכתי לעשרות רופאים. אני מתעורר עשרות פעמים בלילה ולרוב מקפיצות של גפיים. כמה וכמה פעמים הייתי מתעורר עם תחושה של רפלקס הקאה באמצע הלילה מה שהיה גם מעיר אותי. מתוך שכיבה של 10-12 שעות במיטה אני מקבל 3-4 שעות שינה גג, ומתוכן כ20-40 דקות של שינה עמוקה (נמדד עם שעון ובמעבדת שינה). כשאני מנסה לישון אני מרגיש כמו רפלקס שאני חייב לבלוע כדי שהאוכל לא "יעלה" וזה כבר קורה בצורה אוטומטית. גם אחרי כמעט כל ארוחה זה קורה לי, ואני מוצא את עצמי אוכל, יוצא להליכה איטית וקלה אחרי כחצי שעה- שעה ולפעמים אפילו יותר אחרי האוכל, והרפלקס הנ''ל עולה לי ואני נאלץ לבלוע לפחות 10-15 פעמים בדקה. לפעמים לעיתים נדירות יש צרבת וחזה שורף. בנוסף אני צרוד תמיד בבקרים, פה יבש בצורה קיצונית שהתחושה הזאת עוברת רק אחרי חצי יום לא משנה כמה אני שותה. עשיתי את כל בדיקות הדם, עברתי את כל הטיפולים, טיפלתי בכל מחסור ויטמינים שהיה לי(לא היה יותר מדי חוסרים), ואפילו אבחנו אותי בצורה שגויה ב"דיסאנרגיה של רצפת האגן" ונאלצתי ללכת לפיזיוטרפיה מאוד לא נעימה במשך כחצי שנה, ורק אז הסתבר שזאת בכלל לא הבעיה אצלי. אני משוכנע שיש לי בעיה בבטן שבגללה אני לא מצליח לישון. זה הורס לי את החיים ואני עם דמעות בעיניים בזמן שאני רושם את זה מרוב התסכול. הרופאים מאבחנים אותי כל פעם לא נכון, בזבזתי עשרות אלפי שקלים וכמעט את כל החסכונות שהיו לי בשביל לבקר רופאים מומחים וכל מיני מכונים וצילומים למיניהם. אין לי איך לאמוד את זה, אבל אני מרגיש שהמוח שלי נשרף מיום ליום, אני אף פעם לא ערני, אני מעופף לגמרי, אפילו נאלצתי לקחת הפסקה של כבר כמעט שנה מהעבודה שלי אחרת אני ארדם על ההגה (כמעט קרה כמה פעמים) אני גם גר לבד, אני עוד רגע כבר נכנס למינוס כדי לכסות שכר דירה. זאת הסיבה היחידה שאני לא יכול להתחיל שנת לימודים באוניברסיטה ולסיים פסיכומטרי , אני לא יכול להתקדם לשום מקום ככה. כל רופא כמעט שנתקלתי בו חוזר על המשפט "אתה צעיר, אין לך כלום", חלק ניסו לשכנע אותי שיש לי בעיה פסיכולוגית עם זלזול מוחלט, והתעלמו לגמרי מהתסמינים שהצגתי. אני מיואש, אני חושב שזה ריפלוקס או חלילה גרוע מכך, אני רוצה לחיות חיים נורמאליים, אני רק רוצה אבחנה נכונה או איזשהו קצה חוט, אחרת אני לא רואה תקווה ופואנטה לכל זה. תודה רבה על הקריאה ועל הזמן,

השקעת רבות בכתיבה בפורום הלא נכון זהו פורום למחלות כבד לא לבעיות עיכול הרבה בריאות

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול