כבד שומני בדרגה קדה בבדיקת MRI

דיון מתוך פורום  מחלות כבד - אבחון וטיפול

02/04/2023 | 10:19 | מאת: אביבה

שלום ד"ר, יש לי כאבים מאיד חזקים בכזור הכבד כבר תקופה. עברתי בדיקות שלכ חזרו תקינית בנוגע לכבד ועברתי בדיקת mri. רשום שם שהכל תקין חוץ מכבד שומני בדרגה קשה. לא מובן לי אם מדובר בכבד שומני הפיך בדרגה קשה או שזה כבר מצב של פיברוזיס או צירוזיס, אם משתמשים במונך דרגה קשה. תודה

פיברוזיס היא איננה שומן פיברוזיס מאובחן באמעים אחרים ולא ב MRI אלא אם כן הכבד כבר שחמתי כמות שומן בדרגה קשה הינה גורם סיכון להתקדמות של מחלת הכבד ואכן דורש התייחסות אין קשר לכאבים בכלל

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול