כיס מרה, כבד, משקל

דיון מתוך פורום  מחלות כבד - אבחון וטיפול

09/03/2023 | 12:43 | מאת: אביתר

שלום בן 53. לפני 5 שנים זיהום בבטן ( שיגלה ) שיצר אצלי שינוי במערכת העיכול ומאז יש הפרעה תפקודית משמעותית ( כאבי בטן, עצירות שלשולים דיספפסיה רפלוקס ועוד ). ירדתי בהדרגה במשקל מ 62 ל 47 קילו על 1.80 מטר. מנסה כעת לעלות עם פורמולות כמו אנשור בינתיים לא הסתדרתי עם חלק מהן מנסה אחרות. התזונה דלה בעיקר פחמימות בלי ירקות ופירות בגלל תופעות לוואי. בבדיקות הדם מגיל 20 היה לי בילירובין כללי רוב הזמן תקין אבל לעתים קופץ לבערך 2 אבל הישיר היתה תקין ואמרו לי שזה זילברט והתעלמתי מזה. מזה כ 3 שנים הבילירובין עלה מדרגה וכל הזמן נמצא בערך ברמות של 2.1-2.3 וכעת הישיר כל הזמן בערך 0.6 קצת גבוה. אין שום בדיקה שבה הם יורדים אלא כל הזמן מוגברים.[ יתר תפקודי הכבד תקינים, ספירת הדם וכימיה תקינים, שומנים נמוכים תקינים אז רופא המשפחה אמר שזה בטח חסר משמעות ועדיין זילברט. סיטי בטן לפני 4 שנים היה תקין. אשמח לעזרתך 1. האם סביר שזה עדיין זילברט? 2. מאתמול יש לי מימין למפתח הלב כ 5 סנטימטר גלי כאב חד של כ 1-2 שניות ואז חולף. מגיע וחולף. קצת פחות תאבון. האם בילירובין 2.3 וישיר מוגבר כמה שנים עלולים לגרום לאבני בדרכי מרה / כיס מרה? או שזה לא סביר תודה רבה

14/03/2023 | 10:28 | מאת: אביתר

תוספת בדיקת הפטוגלובין אתמול יצא 1.66 G/L תקין הנורמה 0-2. בילירובין ישיר 0.68 בילירובין כללי 2.43 במשך שנים הרופא אמר לי שבילירובין קצת מוגבר 1.5 לא נורא זה זילברט כל עוד הישיר תקין. אבל מזה שנתיים גם הישיר גבוה כ 0.5 ועכשיו עלה עוד. האם זה סימן לבעיה בכבד? בהנתן שכל יתר התפקודי כבד תקינים אנזימי כבד אלקליין פוספט וכו' תקינים וגם כל יתר בדיקות הדם תודה רבה!!

1. כן 2. לא 3. לא

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול