ריבוי ציסטות בכבד או מחלה פוליציסטית

דיון מתוך פורום  מחלות כבד - אבחון וטיפול

07/03/2023 | 10:53 | מאת: לירי

שלום בת 49.ב mri פרוטקול כבד נמצאו לפחות 9 מוקדים ציסטיים נעים בגודלם מ 0.2-3.1 סמ.הציסטות מסוג פשוט.הכבד בגודל ומרקם תקין.לפני שלוש שנים נמצאה ציסטה בודדת בגודל 1.8 סמ עם מחיצה עדינה בתוכה.נשלל אכינוקוקוס בבדיקת דםהאם מדובר בריבוי ציסטות במקרה זה? מחלה פוליציסטית?מה המספר הנורמלי של ציסטות בכבד? מתי מדובר בריבוי ציסטות.במידה ולא ידוע על קרובי משפחה עם מחלה פוליציסטית.מאיזה מספר זה נחשב למחלה פוליציסטית 10 או 20? תודה הוסף

07/03/2023 | 10:59 | מאת: לירי

גם איך מתייחסים לפערים בין בדיקות us ו mri. לפני ארבעה חודשים ב us נצפו לפחות 4 ציסטות (ספרתי 5) הגדולות בגודל 3.2 סמ ו 2.4 סמ היתר קטנות.חלקן לובולריות המכילות מחיצה קטנה בתוכן.בmri לא נראו מחיצות ושום מאפיין חריג אחר.

ממליצה לפנות לחוות דעת ל רנטגנולוג לקבלת פיענוח על כל ההבדלים האלה

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול