תוצאות בדיקת פיברוסקאן

דיון מתוך פורום  מחלות כבד - אבחון וטיפול

10/01/2023 | 20:23 | מאת: נעמה

מדידת הצטלקות הכבד: ערך ממוצע של 10 מדידות 9.3kpa IQR 0.8 מדידת דרגת השומן בכבד (cap) ערך ממוצע של 10 מדידות : שינוי שומני 398 db/m 17 IQR מדידת הצטלקות הכבד ערך ממוצע של 10 מדידות 8.6kpa 1IQR מדידת דרגת השומן בכבד ערך ממוצע של 10 מדידות שינוי שומני 400 db/m 12% IQR/m אבקש לדעת את חומרת המצב, האם המצב יוביל בהכרח לשחמת כבד בעתיד ומה ניתן לעשות? מדובר בגבר בן 50 עם משקל עודף, ללא מחלות רקע, מלבד כבד שומני. תודה רבה

מדידות אלה מצביעות כי יש פיברוזיס כבדי ודרגת השומן מקסימלית - אכן יש סיכון להתקדמות מחלת הכבד

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול