מחלת קרוהן, psc וכבד שומני

דיון מתוך פורום  מחלות כבד - אבחון וטיפול

29/12/2022 | 16:12 | מאת: מיטל

היי בעלי חולה בקרוהן קשה, כ8 שנים. בן 41, מטופל כמה שנים ברמיקייד עם דלקת פעילה במעי הגס. בשנה וחצי האחרונות יש הפרעה בתפקודי כבד. בus בטן כבד שומני. הוא נשלח לבדיקת mri של הכבד שם נמצא כבד שומני לא אחיד בדרגה קשה- 30 אחוז וכן הרחבה קלה עם אי סדירות בדרכי מרה תוך כבדיות ומקטעים עם הצרויות והתרחבויות לסירוגין. יש לנו תור בשבוע הבא לד"ר יששכר אבל אנחנו ממש ממש בלחץ. האם במידה והכבד שומני בדרגה קשה וכבר יש דלקת זה כבר אומר שרוב הסיכויים שיש גם הצטלקות? האם זה מצב הפיך? 2. מאחר והקרוהן מאוד פעיל והרמיקייד כבר לא עוזר , מחליפים לו את הטיפול לסטלרה. מה ההשפעה של סטלרה על הכבד במצב הזה? תודה!

אכן שאלות חשובות ביותר! מזל שיש לכם תור לרופא על מנת לקבל מענה, כדאי מאוד לדון עם הרופא המטפל בממצאיםשקושרים למחלות כרוניות אין יותר חשוב מהמשכיות ותכנון טיפול ואתם נמצאים בידים מעולות! הרבה בריאות

03/01/2023 | 22:21 | מאת: מיטל

תודה רבה!!

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול