Alkaline Phosphatase גבוה

דיון מתוך פורום  מחלות כבד - אבחון וטיפול

03/11/2022 | 22:31 | מאת: אור

שלום בבדיקות דם רמת Alkaline Phosphatase גבוהה (לא במספרים גבוהים מאוד, אבל בהחלט מעל הנורמה). יש לציין ששאר אנזימי הכבד תקינים. הדבר חוזר על עצמו בבדיקות חוזרות כבר תקופה לפחות. יש לציין שימוש בתרופות, קומדין, נורמיטן מינון נמוך, ותרופות לכאב (פריצת דיסק) - טרגין וכדו'. 1. אם שאר אנזימי הכבד תקינים זה שולל בעיה מהכבד? או שיש צורך לבדוק בכל זאת גם את הכיוון הזה? 2. האם זה יכול להיות קשור לתרופות שצויינו? 3. אם זה לא קשור לכבד, הכיוון שצריך לבדוק זה של עצמות? יש משהו שיכול לזהות ספציפית האם הסיבה ל-ALP הגבוה קשור לעצמות? 4. אם ויטמין די נמוך (לא נבדק, השאלה ברמת התיאוריה) זה לכשלעצמו יכול לגרום ל-ALP גבוה ובאמצעות נטילת תוסף זה יירד? תודה

התחלת התשובה מתבססת על ערכי ה GGT באם ה GGT תקין - מקור ה ALP איננו מהכבד

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול