בדיקת פיברוסקאן וכבד שומני

דיון מתוך פורום  מחלות כבד - אבחון וטיפול

19/10/2022 | 15:45 | מאת: תומר

שלום, אשמח לקבל עזרה בפיענוח בדיקת פיברוסקאן לפני כשנתיים בבדיקת אולטראסונד התגלה כבד שומני, מאז עשיתי עוד 2 הדמיות שבאחרונה נאמר שהכבד לא שומני. בכל זאת יצא כבד שומני בפיברוסקאן, האם זהו מצב חמור? להבנתי אין צלקות.. תוצאת בדיקת FIBROSCAN הערכת הצטלקות הכבד לפי שיטת METAVIR: היא S3, 0­F Median elasticity (KPa: ) 4.6 CAP: (dB/m) 349 IQR (% ): 7 Median elasticity (KPa: ) 2.9 CAP: (dB/m) 298 IQR (% ): 10 Median elasticity (KPa: ) 3 CAP: (dB/m) 239 IQR (% ): 10 תודה מראש

אכן אין הצטלקות בכבד אך ישנו יכוז מן מוגבר על פי בדיקה זו ההנחיה הינה ירידה במשקל צמצום סוכרים פשוטים ופעילות גופנית

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול