תהליך בכבד ונגעים מרובים

דיון מתוך פורום  מחלות כבד - אבחון וטיפול

12/10/2022 | 22:43 | מאת: שרה

שלום עברתי בירור עקב כאבי בטן חדים ונפיחות בטן באולטראסואנד נרשם שיש נגע היפו אזאקוי 4 סמ שלא נצפה ב 2015 לבירור אדנומה ? Fnh. נשלחתי ל mri multi ונרשם שהתהליך מתאים ל fnh אבל נמצא בשתי האונות נגעים מרובים הגדול 1.2 היפר וסקולרים טיבם לא ברור ויחד איתם נמצא נגעים היפדונסים זעירים.להירור היפטלוג ומעקב mri השאלה שלי. האם מומלץ ביופסיה או ניתוח? האם יכול להיות שיש טעות שזה לא fnh שזה אדנומה ? האם ניתן לקחת ביופסיה מנגעים קטנים

כל האפריות קיימות, ניתן לקחת ביופסיה תלוי במיקום ובגודל של הנגעים, ניתן לבצע ניתוח אך כדאי לחשוב האם יש צורך בניתוח שכן זה ניתוח לכריתת חלק מהכבד בפועל כמו בכל דבר ברפואה יש חשיבות לאפיין ולהבין על מה מדובר לפני שמקבלים החלטות רפואיות

19/10/2022 | 22:23 | מאת: שרה

האם אם זה נראה בסיטי ובאם ארי fnh וזה לא היה ב 2015 יכול להיות טעות וזה אדנומה ??? שאלה נוספת האם ירדת טסיות בדם קשורה?

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול