פריטין גבוה האם קשור לכבד?

דיון מתוך פורום  מחלות כבד - אבחון וטיפול

20/07/2022 | 17:45 | מאת: הראל

שלום בן 45 ידוע על כבד שומני מזה זמן, האבחנה היתה ב-US, אנזימי כבד (ALT-AST) מעל הנורמה, ושלילה של מחלות אחרות באמצעות בדיקות דם. לאחרונה עליה ברמת הפריטין מעל הנורמה. בבדיקה לפני חודשיים החריגות באנזימי הכבד שהיו מעל הנורמה: ALT-65 AST42 פריטין (לראשונה אצלי) היה מעל הנורמה- 293 (הגבול העליון 275). US עדכני כבד מוגדל ושומני, לא משהו מעבר לזה. בדיקה דם לאחר חודשיים: אנזימי הכבד היו בתחום הנורמה: ALT-46 AST-27 פריטין ירד קצת אבל עדיין מעל הגבול העליון - 277. האם הופעת פריטין גבוה כשיש כבד שומני עשוי לרמז בכיוון של החמרה במצב הכבד? האם זה שבבדיקה השניה אנזימי הכבד היו בטווח התקין שוללת החמרה אפשרית במצב הכבד ולמעשה הפריטין הגבוה (שגם ירד קצת) לא קשור לכבד אלא למשהו אחר? מה ההסבר לכך שאנזימי הכבד אצלי לפעמים מעל הנורמה ולפעמים בתוך הנורמה בזמן שכנראה אין שינוי במצב הכבד השומני? תודה

התרשמתי מאוד מלמידת החומר ומשמעות הפריטין בכבד שומני השינויים באנזימים הינם תלויי תזונה ומשקל אצלך מה שמלמד על חשיבות אורח החיים

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול