המנגיומה ביקורת ....

דיון מתוך פורום  מחלות כבד - אבחון וטיפול

24/06/2022 | 17:55 | מאת: לילי

שלום אני עוקבת אחרי המנגיומיה 1.6 באונה ימין בכבד לללא שינוי משנים קודמות וגם הרופאה שלי לא מודאגת עכשיו שנה אחרי הריון הלכתי לאולטראסונד ביקורת גם בגלל כאבי בטן ימין המגניומה ללא שינוי ובנוסף באונה ימין יש עוד ממצא חדש 3.1 סמ כתוב " ממצא מעט היפר אקוגני לא הומוגני תואר בתמונות ב2017 וגדל מומלץ לעשות ביקורת בסיטי האם המונח לא הומוגני מחשיד את הממצא? לי נאמר שם שזה גם נקרא המגניומה אבל המונח לא אחיד קצת לא ברור לי יחד עם סיטי

המונח מתאר ממצא שלא היה קודם אך אין בו מספיק קריטריונים על מנת לאםםיין אותו באמצעות האולטרסאונד שעשית או שהמפענח לא הצליח לאפיין אותו ולכן נדרשת עוד בדיקה, זה עדיין לא מגדיר בעיה או אי בעיה

25/06/2022 | 16:37 | מאת: לילי

סליחה על ההפרעה עוד שאלה אחרונה אבל רשום היפר אקוגני זה ממצא כמו המנגיומה לא? כל ממצא שגדל מסוכן? האם המנגיונה יכולה לגדול? אולי לאחר הורמונים?

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול