כבד מוגדל ושומני מודאגת

דיון מתוך פורום  מחלות כבד - אבחון וטיפול

16/06/2022 | 15:24 | מאת: קרן

שלום רב, במסגרת בירור בשל כאבי בטן נשלחתי לבצע us שבו עלה כי יש לי כבד גדול 20 סמ ושומני בדיקות דם מלפני 3 חודשיים תקינות מה עליי לעשות ? האם נדרשות בדיקות נוספות האם יכול להעיד על סרטן האם שינוי תזונתי וספורט יספיקו ? לחוצה מאוד תודה

וכן כבדשומני מאוד הינה מחלה שיכולה להתקדם עד לצורך בהשתלת כבד ולכן מדאיגה כל עוד הבדיקות קתינות - אין צורך בהשתלת כבד אך בהחלט ישנה חשיבות לירידה במשקל ופעילות גופנית על מנת לשפר את איכות חייך

21/06/2022 | 13:30 | מאת: קרן

תודה רבה

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול