חריגה בבדיקות כבד AMA חיובי

דיון מתוך פורום  מחלות כבד - אבחון וטיפול

10/06/2022 | 14:10 | מאת: נועם סמגל

שלום רב, בצעתי בדיקות מעבדה מורחבות בעקבות GPT מוגבר מעט 64U/L כשהנורמה הגבוה 50. בבדיקת AMA יצא חיובי 27.90. בילירובין תקין ושאר אנזימי הכבד גם בנורמה. כולסטרול טיפה מוגבר 226. היה לי לפני 3 שנים אירוע סוער של מחלה אוטואימונית שהתפרצה (aHUS)מספר שאלות שמטרידות אותי. 1. האם התוצאה מראה על תחילתה של מחלת כבד? שחמת הכבד או משהו בסגנון? האם החריגה גבוה ? ומה יכול להעלות או להוריד מדד זה? 2. האם שימוש בשמן סי בי די בריכוז גבוה יכול לגרום לתוצאות הבדיקות הנ״ל? אם כן האם זה באמת פוגע בכבד או רק מעלה את הרמה בבדיקה עצמה? 3. האם יש צורך בבדיקות מעמיקות יותר?

AMA הינו מרקר אוטואימוני למחלה מסוג PBC - לא מעיד על שחמת או לא 2. לא ברור לי לאיזה בדיקות התכוונת 3. מה שחשוב לחזור על בדיקות אנזימי כבד ואם תקין אין צורך בהמשך ברור

21/06/2022 | 14:01 | מאת: נועם סמג

היי תודה על התשובה… התכוונתי שהאם שמן סי בי די מרוכז T1/c28% יכול לגרום לעליה באנזימי הכבד כולל ה AMA? ואם הוא אכן מעלה האם זה רק בתוצאות בבדיקות המעבדה או שגורם נזק? השאלה השנייה הייתה האם יש בדיקות נוספות שצריך לבצע להרחבת הבירור? אני נמצא כרגע בחול, ואשאר לעוד חודשיים והנושא מטריד אותי אני לא יודע עד כמה זה דחוף ואם אני צריך לעזוב הכל ולחזור לארץ לבדיקות. תודה

27/06/2022 | 16:37 | מאת: נועם סמגל

אני ממתין לתשובה קצת בלחץ מכל הנושא אשמח לתגובה תודה.

22/09/2022 | 20:31 | מאת: נועם סמגל

היי דר אשמח לתגובתך על השאלה האחרונה. האם שמן CBD בריכוז גבוה של 1T C28 יכול לגרום להופעה של תשובה חיובית בבדיקת AMA? שאר אנזימי הכבד תקינים חוץ מחריגה קטנה של ALT 64 כשהנורמה הגבוה היא 50. ממתין לתשובה תודה.

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול