האם אפשר להידבק אחרי מספר ימים מדם יבש ?

דיון מתוך פורום  מחלות כבד - אבחון וטיפול

30/05/2022 | 06:42 | מאת: מייקל

השתמשתי בכלי שעבר פרוצדורה של מגע עם דם עם בן אדם שחולה בצהבת סי. עבר שבוע מהיום שהוא השתמש בו. הנגיף לא עבר חיטוי . מזכיר שעבר שבוע מהיום שהוא השתמש בו. הפרוצדורה היתה כרוכה בדם. האם יש חשש להדבקה. מין הסתם שהדם היה כבר יבש בכלי שהוא השתמש. ורק לאחר שבוע אני השתמשתי. בכלי החד המתכתי היו סימנים של דם יבש. מה הסיכוי להעביר לי את הנגיף אחרי שבוע?

ההדבקה היא דם לדם כלומר הכלי פחות חשוב אלא מידת החשיפה של חתכים בגופך שדרכם חדר הדם

06/06/2022 | 00:20 | מאת: מייקל

אז אני אסביר יותר טוב את מה שהיה. השתמשתי בסקיילר חד לניקוי שיניים שבוע אחרי שהוא השתמש. מיד אחרי שהוא השתמש הסקיילר חוטא עם מים רותחים, סבון ואלכוהול. אבל נשאר דם יבש על הכלי מתכת של הסקיילר. ואז אני אחרי שבוע השתמשתי בכלי. השאלה שלי אם הדם היבש של הנגיף יכול לשרוד שבוע ולהעביר אליי את המחלה?

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול