פענוח בדיקת אולטראסאונד

דיון מתוך פורום  מחלות כבד - אבחון וטיפול

18/05/2022 | 17:52 | מאת: בדיקת כבד לאחר US

היי, עשיתי US לאחר בדיקת דם שהראתה PLT ערך גבוה 613 תפקודי כבד תקינים טחול לא מוגדל. הדבר היחידי שהיה רשום הוא ואשמח לתשובתך: כבד בגודל תקין, מרקמו שומני בדרגה בינונית גבולותיו סדורים. בסמוך לשער הכבד המשכי עד לכיס המרה היפואקוגניות פיליפורמית / פסית מולטי מוקדית ללא זרימות בהפעלת דופלר צבע ללא סימני הסננה של רקמת הכבד הסמוכה, ללא עדות לעיוות קפסולה. ואז רשם focal fat sparing l, אחר?

זוהי שאלה שיש לשאול רנטגנולוג האם חושד במשהו, לגבי - FFS הינו ממצא שנצפה בשל פיזור לא אחיד של שומן ברקמה, ממא חסר חשיבות

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול