ממצאים MRI בטן, סריקה של הבטן בערכי T1W לפני ואחרי הזרקה דינמית שלמולטיהאנס...

דיון מתוך פורום  מחלות כבד - אבחון וטיפול

20/03/2022 | 13:44 | מאת: סרטן, מחלות כבד

בוצע MRI לבירור ממצא בכבד, ברקע-גושה, חשד ל HCC ממצאים: הכבד בגודל תקין ומרקם אחיד, קונטור הכבד סדיר, ללא סימנים לשחמת של הכבד. ברום הכבד, אספקט אחורי של סגמנט 8, 31*45 מ מ. הגוש מדגים סיגנאל הטרוגני בערכי T2W. מתאדר בשלב הסריקה העורקית בצורה הטרוגנית, בשלב הורידי נראה מחולק למדורים (כמחיצות), נודול בעל אופי דומה צמוד אליו בקוטר 14 מ מ ובאספקט קדמי של סכמנת 8 נודול נוסף בקוטר 17 מ מ. תבנית ההאדרה אינה טיפוסית להפטומה ולא לתהליכחם השכיחים בכבד. האלפאפטופרוטאין - 100

לא כל כך הבנתי מה השאלה, ל HCC יש מאפיינים רנטגנים

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול